Синдикална организација Матичног предузећа овог септембра организовала је синдикални излет  „4 бисера Златибора“ и крстарење кањоном ријеке Лим.

Чланови синдикалне организације окупили су се у Рудом, а поласци су били организовани из Требиња, Бијељине и Пала. По доласку у Рудо, учесници су се смјестили у хотел „Comsar Rudo“, гдје нас је дочекало љубазно и насмијано особље.

Хотел „Comsar Rudo“

Вечера је организована у хотелу, гдје смо имали прилику да уживамо у богатом менију, са специјалитетима који одражавају локалну кухињу. Током трајања вечере многи су искористили прилику да попричају са колегама из других организационих јединица, не кријући задовољство због прилике да се поново виде и друже. Док су једни уживали у храни, разговори су се развијали, а смијех је одјекивао рестораном.

Након вечере, многи су се одлучили за наставак дружења уз музику уживо. У пријатном амбијенту, сви смо се опустили уз звуке одличног музичког састава, стварајући атмосферу која је зближавала учеснике путовања. Неки су и заплесали, док су други уживали у разговорима са колегама. Како је вече одмицала, осјећао се дух заједништва и узбуђења због сутрашњег излета.

Након пријатног првог дана у Рудом учесници су се пробудили спремни за обилазак Златибора и његових атракција. Доручак је био богат, а мириси локалних специјалитета додатно су подстакли позитивну енергију за дан који је био пред нама.

Путовање до Златибора трајало је око два сата, а прва дестинација коју смо обишли била је водопад Гостиље. На мјесту гдје је природа показала сву своју љепоту и гдје звук воде која се слива ствара умирујућу атмосферу , уживали смо у чистом ваздуху, а неки су се одважили и да приђу ближе и осјете понеку освјежавајућу капљицу воде на лицу.

Након Гостиља, кренули смо ка Музеју плетиља, гдје смо имали прилику да на лицу мјеста видимо вјештину израде традиционалних предмета од вуне. Расположење је расло док су неки од учесника покушавали да савладају вјештину плетења, уз смијех и подршку осталих.

Музеј плетиља у Сирогојну

Наша следећа дестинација била је Музеј на отвореном „Старо село“ у Сирогојну. Овај јединствени музеј представља богату културну баштину региона, са аутентичним кућама, предметима и обичајима. Учесници су истражили сваку поставку трудећи се да сазнају што више занимљивих детаља који су везани за овај крај.

Последња тачка излета била је Стопића пећина. Природна чуда унутрашњости пећине оставила су све без даха. Сви су с одушевљењем слушали приче о формацијама стијена и богатој историји овог локалитета, док су свјетлосни ефекти појачавали утисак.

Стопића пећина

У послеподневним часовима, учесници су стигли на Златибор и уживали у слободном времену. Многи су прошетали мјестом, посјетили локалне продавнице и предали се мирисима и окусима чувене златиборске кухиње у амбијенталним ресторанима, с погледом на чаробне предјеле околине Златибора.

Након повратка у угодни и пријатни хотел „Comsar Rudo“ гдје је организована вечера, наставили смо дружење у ресторану уз музику уживо. Ови тренуци били су прилика да се размјене утисци о дану који је полако измицао. Након дружења које је трајало до касно у ноћ, већ се разговарало о новом дану и искуствима која ће донијети крстарење кањоном ријеке Лим.

После два узбудљива дана, а након укусног доручка одјавили смо се из хотела и кренули на кратак пут до кампа, одакле смо започели нову авантуру – крстарење кањоном ријеке Лим на броду „Водени Ћиро“. Овај брод, инспирисан старим паробродовима, нудио је јединствену прилику да се из посебног угла истраже љепоте које су карактеристичне за овај крај.

Камп „Водени Ћиро“

Крстарење је трајало неколико сати током којих смо уживали у спектакуларним погледима на стијене и природу, док нам је капетан дијелио занимљиве приче о историји и екологији овог прелијепог подручја. Након пристанка и напуштања брода, те краћег задржавања у кампу, услиједио је тренутак растанка.

Ово путовање је, без сумње, оставило дубок траг у срцима свих. Од предивних природних локалитета до заједничких тренутака проведених са колегама, сваки тренутак је био незабораван, а сви су кући понијели не само успомене, већ и осјећаје испуњености и наде да ће се оваква дружења наставити и у наредном периоду.

Репортажа са синдикалног излета „4 бисера Златибора“ и крстарења Лимом